NordVPN

NordVPN is de winnaar van onze VPN-test!

NordVPN is getest als de beste VPN-service. Ze zijn gefuseerd met het team van Surfshark VPN, dus ze hebben nu het beste algemene team dat VPN-services levert.

Versleutel je gegevens en privacy met de beste VPN die de snelste verbindingssnelheid heeft en zes van je gekozen apparaten beschermt met slechts één abonnement.


Ontvang de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN


Naast privacy en beveiliging kun je met NordVPN gratis tv-kanalen en streamingdiensten van over de hele wereld bekijken. Om maar een paar sporten te noemen die binnen handbereik zijn: Formule 1, MotoGP, Champions League, NHL, NFL, Diamond League


Hoe NordVPN uw privacy online beschermt

Hoe VPN werkt?

Bescherm nu uw privacy


Voor- en nadelen

➕ De snelste VPN op de markt

➕ Uitstekende, meerlaagse gegevensbeveiliging

➕ 24/7 klantenservice

➕ Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

➕ 30 dagen geld-terug-garantie

➕ Ondersteunt alle apparaten, platforms en browsers

➖ Niet de goedkoopste VPN op de markt


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN


⬍ NordVPN en het ontwikkelingsteam

Het NordVPN team is waarschijnlijk één van de beste ter wereld na hun fusie met het Surfshark VPN team (een dienst die we eerder hebben aanbevolen als onze nummer één optie). De samenvoeging van deze twee topdiensten zal het profiel, de kwaliteit van de service, de expertise en de marktmacht van NordVPN al aanzienlijk vergroten.

Door de fusie van deze twee giganten die vechten voor betere internetbeveiliging en privacy, is NordVPN een krachtpatser geworden op het gebied van persoonlijke beveiliging die momenteel moeite heeft om een uitdager te vinden.

Het internet en de vrijheid van meningsuiting zijn voor hen kernwaarden en het bedrijf investeert zijn winst in projecten die gericht zijn op het behoud en de uitbreiding van de digitale rechten van het individu. Hun investeringen zijn bijvoorbeeld gericht op het bestrijden van censuur en overheidsbemoeienis in crisisgebieden waar de persvrijheid beperkt is, en ze hebben hun applicaties gratis gedoneerd om voor dergelijke doeleinden te gebruiken. Daarnaast maakt het bedrijf deel uit van een organisatie genaamd de VPN Trust Initiative (VTI), die informatie deelt over het belang van cyberbeveiliging en de kwaliteitsnormen in de VPN-industrie bewaakt.

NordVPN heeft een van ’s werelds grootste VPN-servernetwerken, met meer dan 5.400 servers in 60 landen over de hele wereld. Het bedrijf is geregistreerd in Panama, waardoor de service de anonimiteit en veiligheid van zijn gebruikers kan handhaven met 2048-bits encryptie zonder logs of enige openbaarmaking, zelfs als dit wordt vereist door de autoriteiten.

Om de beveiliging te verbeteren, hebben ze ook een beloningsprogramma voor fouten opgezet waarmee NordVPN-gebruikers opzettelijk op zoek kunnen gaan naar zwakke plekken in de beveiliging van hun app, tegen een vergoeding. Onafhankelijke onderzoekers voeren ook een grondige audit uit op de dienstverlener op basis van zijn beloften, waarbij ze op alle mogelijke manieren proberen de beveiliging te kraken om de veiligheid te bewijzen. Een dergelijke beveiligingsaudit is inmiddels de industriestandaard geworden.

NordVPN biedt de ideale beveiliging voor je eigen dataverkeer, websurfen, streamen en het downloaden van grote bestanden, omdat de verbindingssnelheden zijn getest als de beste op de markt. Als we de huidige functionaliteit, het beveiligingsniveau, de functies en de gebruikerservaring bekijken, hebben we geconcludeerd dat Surfshark VPN is onttroond.


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ NordVPN’s servers over de hele wereld

In maart 2022 kondigde NordVPN aan dat het meer dan 5.400 servers in 60 landen onderhoudt. NordVPN wordt beschouwd als de snelste VPN-applicatie op de markt, zoals bleek uit een vergelijking van het onafhankelijke beveiligingsinstituut AV-TEST. De verbindingssnelheden worden verder verbeterd door hun eigen NordLynx protocol. Bovendien hebben de servers geen bandbreedtebeperkingen, wat betekent dat je optimaal kunt genieten van topsnelheden. Het merendeel van de servers bevindt zich in Noord- en Zuid-Amerika en Europa, wat alle VPN-providers gemeen hebben, omdat deze continenten over het algemeen een betere internetinfrastructuur hebben.

De hoeveelheid servers is indrukwekkend, vooral omdat het allemaal solide, fysieke servers zijn en geen virtuele. Veel van hen zijn ontworpen om firewalls en VPN-verbindingsdetectoren van de overheid te omzeilen, die sommige landen gebruiken om internettoegang te beperken en te controleren. NordVPN biedt bijvoorbeeld ook extern verborgen verbindingsservers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden. NordVPN is ook actief in landen met zeer strenge internetrestricties, zoals Hong Kong, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

NordVPN servers per land:

Europa: Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland (2 steden), Estland, Finland, Frankrijk (2 steden), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Moldavië, Nederland, Oekraïne, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Zuid- en Noord-Amerika: Argentinië, Brazilië, Canada (3 steden), Chili, Costa Rica, Mexico, Verenigde Staten (15 steden).

Afrika en Midden-Oosten: Israël, Zuid-Afrika, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten.

Azië en Oceanië: Australië (5 steden), Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam.


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ NordVPN’s functies

Als ultramoderne VPN-service biedt NordVPN een breed scala aan functies en protocollen die het gebruik van netwerkverbindingen veilig en aangenaam maken. Alle eigenschappen zijn direct na installatie beschikbaar voor de klant en zijn eenvoudig aan te passen dankzij de eenvoudige en gebruiksvriendelijke UI.

De applicatie kan met enkele muisklikken worden geïnstalleerd en de VPN-verbinding kan worden ingesteld om automatisch verbinding te maken wanneer het besturingssysteem en de applicatie opstarten, waardoor je niet eens de moeite hoeft te nemen om de verbinding handmatig tot stand te brengen. Met de volgende functies zorg je ervoor dat je persoonlijke gegevens veilig zijn en de VPN-verbindingen stabiel zijn:

2de generatie encryptie:

NordVPN gebruikt in totaal drie versleutelingsprotocollen tegelijk.

 • IKEv2/IPsec (Internet Key Exchange / Internet Protocol Security): NordVPN gebruikt de laatste versie van het sleuteluitwisselingsprotocol, waarvan de algoritmen zelfs door supercomputers niet gebroken kunnen worden. Daarnaast wordt de NGE-technologie (Next Generation Encryption) gebruikt.
 • OpenVPN is een open-source beveiligingsprotocol dat de online community voortdurend verder ontwikkelt om veiliger te worden. OpenVPN zorgt ervoor dat uw surfen op het web, online gamen en streamen veilig zijn. NordVPN gebruikt AES-256-GCM encryptie-algoritmen met een 4096-bit DH sleutel die zelfs legers gebruiken om hun beveiliging te beschermen.
 • NordLynx is een beveiligingsprotocol ontwikkeld door NordVPN op basis van het Wireguard®-protocol, een betere versie van zijn oorsprong. In tegenstelling tot Wireguard® garandeert NordLynx privacy dankzij het adreswijzigingssysteem en laat het geen sporen van gegevens achter op de VPN-server. Als gevolg hiervan bereikt NordVPN ook een aanzienlijk snellere serververbinding dan zijn concurrenten.


Aantal apparaten: Installeer NordVPN en beveilig in totaal zes apparaten met één abonnement.

Ondersteunde apparaten, browsers en platforms: Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge, AndroidTV, Firestick, Xbox, Playstation, Switch, Rasberry Pi, Chromebook, Chromecast en Kindle Fire.

Servers: Meer dan 5.400 servers in 60 landen (per maart 2022), plus dedicated servers voor extra veiligheid.

Geen logs: NordVPN verzamelt geen loggegevens van de VPN-verbinding en geeft geen gegevens door aan derden, overheden of autoriteiten.

Anoniem gebruik van torrents: Door de versleutelde en beveiligde verbinding van NordVPN kun je bijvoorbeeld torrentverbindingen volledig anoniem en stiekem van je ISP gebruiken.

CyberSec / Bescherming tegen bedreigingen: Dit kenmerk voorkomt netwerkbedreigingen voordat ze je apparaat beïnvloeden en maakt de netwerktoegang veiliger in aanvulling op versleutelingsprotocollen. Het kan malware in bestanden en schadelijke sites detecteren en apps en advertenties blokkeren. Je kunt deze functie ook gebruiken als de VPN-verbinding niet is ingeschakeld.

Dubbele VPN: Wanneer de verbinding met één veilige VPN-server niet veilig genoeg lijkt, verdubbel deze dan met de dubbele VPN-functie en keten jezelf tegelijkertijd achter twee VPN-servers! Een sterk aanbevolen functie voor extreme netwerkbeveiliging die te vinden is onder de speciale servers van de applicatie.

Automatische uitschakeling: Een extra beveiligingsfunctie die de internetverbinding verbreekt in situaties waarin de VPN-verbinding met de server om de een of andere reden wordt verbroken. Dit zorgt ervoor dat je onder geen enkele omstandigheid je informatie online vrijgeeft.

Split Tunneling: Maakt applicatiespecifieke VPN-verbinding mogelijk, wat betekent dat u vanaf uw apparaat kunt kiezen welke applicaties hun gegevens via de VPN-server leiden.

Monitor dark web: Bewaakt de verspreiding van uw persoonlijke gegevens via je e-mailadres op het diepe web. Geeft een waarschuwing als er persoonlijke informatie wordt gedetecteerd.

Bescherming tegen DNS-lekken: Laat je een DNS-lektest uitvoeren om te bepalen of je netwerkverbinding veilig en privé is.

Onion Over VPN: Voor Tor-browsergebruikers biedt NordVPN extra bescherming die compatibel is met het onionnetwerk. Kan met één druk op de knop worden ingeschakeld en vereist geen verdere instellingen.

Streaming-ondersteuning en SmartPlay: NordVPN is geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te zijn, waardoor het de beste keuze is voor online streamen. SmartPlay is een slimme DNS-functie waarmee een gebruiker de DNS-server kan wijzigen terwijl hij geblokkeerde inhoud bekijkt.

Permanent IP-adres: Wanneer er verbinding wordt gemaakt met een VPN-server, wordt het zichtbare IP-adres gewijzigd. Het permanente IP-adres is een handige functie, bijvoorbeeld in werkgemeenschappen die werken aan gevoelige informatie of systemen waarvoor een VPN-verbinding nodig is. Met de optie permanent IP-adres hoeft u niet elk adres dat door de VPN-verbinding komt afzonderlijk toe te staan.

Twee-factor Authentication: Twee-factor authenticatie voegt een extra stap toe aan het inloggen, wat een aanzienlijke beveiliging biedt tegen bijvoorbeeld hackpogingen met automatische wachtwoordgenerators.


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ NordVPN’s apparaat- en platformcompatibiliteit

NordVPN is compatibel met de meest bekende computers, smartphones, tablets, besturingssystemen, browsers, televisies en spelconsoles. Compatibiliteit omvat ook afstandsbedieningen en mediaspelers. Zie de volledige lijst hieronder.

Apparaten: Google Chromebook, Rasberry Pi

Besturingssystemen: Windows, Android, MacOS, iOS, Linux

Browsers: Chrome, Firefox, Edge

Toepassingen: AndroidTV, AppleTV

Mediaspelers: Firestick, Google Chromecast

Spelconsoles: Xbox, PlayStation, Nintendo Switch


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ Betaalmogelijkheden

NordVPN kan met betaalkaarten, betaaldiensten of cryptocurrencies worden gekocht. Voor creditcards kan worden betaald met Visa, MasterCard, American Express, Discover Card of zelfs Prepaid Card. Amazon Pay, Google Pay, Sofort en iTunes zijn beschikbaar als opties voor betaaldiensten. Jammer genoeg kan er niet betaald worden met binnenlandse online banken. Er zijn verschillende betalingsopties in crypto geweest, maar tegenwoordig hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) de voorkeur.

Krediet-/debetkaarten:

 • VISA
 • MasterCard
 • American Express
 • Discover Card
 • Prepaid Card


Betalingsdiensten / online portemonnees:

 • Amazon Pay
 • Google Pay
 • Sofort
 • iTunes


Cryptocurrencies:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)

Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ NordVPN Ondersteuning

De website van NordVPN is beschikbaar in verschillende talen, inclusief hun blog. Helaas zijn de Help secties, het Support Center en de FAQ’s momenteel alleen in het Engels beschikbaar. Je kunt de klantenservice 24/7 bereiken via e-mail of live chat, waardoor antwoorden op vragen, verzoeken en problemen snel verkregen kunnen worden.

Doordat NordVPN gefuseerd is met Surfshark, maakt dit het team van NordVPN als geheel tot het meest deskundige, professionele en behulpzame op de hele markt. NordVPN is ook te vinden op sociale media, waar ze veiligheidsgerelateerd nieuws en informatie over hun eigen campagnes delen.


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

⬍ Compatibiliteit met sport en ander entertainment

Formule 1MotoGPNHLChampions LeagueNFLAtletiekNetflixGratis tv-zenders

NordVPN har datasikkerhet i forbindelse med strømming som et av sine fokusområder. Serverne er optimaliserte for raskest mulig nedlastning og avspilling uten hakking.

NordLynx-protokollen deres gjør VPN-tilkoblingene deres til de raskeste på markedet når det kommer til strømming, og disse fungerer sømløst med flere gratis kanaler og strømmetjenester. Fordi appen kan installeres på seks forskjellige enheter med ett abonnement, kan alle enhetene i husholdningen – fra datamaskiner til mobiler og TV-er – beskyttes på en gang.

Voorbeelden van NordVPN’s aanbiedingen:

Formule 1 – De uitzendingen van Formule 1 lopen vaak achter op betaalde abonnementsdiensten, maar je kunt het hele seizoen voor de prijs van NordVPN alleen al bekijken op de buitenlandse tv-kanalen die we hebben opgesomd.

MotoGP -MotoGP kent ook zijn eigen solide fanbase en tot je vreugde kunnen we je vertellen dat NordVPN ook het hele MotoGP-seizoen kan vrijspelen op gratis kanalen!

NHL – De Canadese zender CBC laat bijna elk weekend van het seizoen een paar NHL-wedstrijden zien, inclusief de play-offs.

Champions League – Champions League wedstrijden zijn te zien op gratis TV kanalen vanaf de openingsrondes tot de finales.

NFL – De eliteseries van American football en de eindshow van de Super Bowl zijn via NordVPN te zien op gratis kanalen.

Atletiek – Het is bijvoorbeeld mogelijk om het hele seizoen van de Diamond League te kijken via buitenlandse tv-zenders.

Netflix – Dankzij NordVPN kun je eenvoudig overschakelen naar de Netflix-bibliotheek van een ander land door simpelweg van server te veranderen. Netflix in de VS bevat bijvoorbeeld alleen al duizenden films en tv-series meer dan in andere landen.

Gratis tv-zenders – Heel veel gratis kanalen bieden een ongelooflijke hoeveelheid entertainment en sport waar u in uw eigen land en vele andere delen van de wereld waarschijnlijk voor zou moeten betalen. Voor gratis uitzendingen is meestal niet meer nodig dan een e-mailaccount om je te registrereng.

Streamingdiensten – De meeste buitenlandse tv-zenders hebben hun eigen streamingbibliotheken, waarmee je gratis films, tv-series en sport kunt bekijken. Daarnaast zijn er gratis streamingdiensten. Met NordVPN kun je deze diensten net zo moeiteloos bekijken als tv-zenders streamen.

Daarnaast maakt NordVPN het mogelijk om gratis te streamen van bijvoorbeeld tennis grand slam toernooien (Australië, Frankrijk, Wimbledon, VS), wielerrondes (Spanje, Italië, Frankrijk), rugby, golf, vechtsporten en meer. Instructies voor het bekijken van deze uitzendingen vindt u op onze site!


Krijg de beste VPN op de markt!

Probeer NordVPN 30 dagen met geld-terug-garantie.
NordVPN logo

Bestel NordVPN

NordVPN ervaringen en samenvatting

NordVPN is een zeer bekende speler op de markt die al jaren VPN-diensten van topniveau levert. In het verleden stond NordVPN echter niet op de eerste plaats in onze beoordeling. De oorzaken waren bijvoorbeeld de functionaliteit van streaming en de klantenondersteuning. Nu alle tekortkomingen zijn verholpen en NordVPN de expertise van Surfshark in zijn eigen team heeft opgenomen, is het misschien wel de beste VPN-service op de markt.

Met een prijs van slechts een paar euro per maand (voor in totaal zes apparaten) is NordVPN een uitstekende investering voor iedereen!

NordVPN-logo-293-new

✓ Beste algemene VPN!
✓ Onze eerste keuze!
✓ Snelste VPN op de markt!

Aanbod! Aanbod!