Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, wat een dienst is die je internetverbinding versleutelt en een veiligheidstunnel (of VPN-tunnel) creëert voor je gege­vensverkeer. Hierdoor kunnen derden je internetverkeer of IP-adres niet bespioneren, of dat nu hackers, de overheid of je internetprovider zijn.

Wat is VPN?

VPN gebruikt een veilige, vers­leutelde proxy-verbinding met een externe server, waardoor al het gegevensverkeer anoniem wordt gefilterd. Dat betekent dat je anoniem en veilig online surft en dat het voor buitenstaanders lijkt dat je surft vanuit het land waar de server zich bevindt, waardoor je toegang hebt tot landspecifieke websites en diensten.

Hoeveel kost een VPN-dienst?

In vergelijking met andere soorten beveiligings- en verzekeringsdiensten zijn de kosten van VPN goedkoop, want het is mogelijk om een uitstekende VPN-dienst te krijgen voor slechts een paar euro per maand. Maar er zijn grote prijsklassen en verschillende extra’s, vandaar dat we deze vergelijkingssite voor verschillende VPN-diensten hebben gemaakt.

VPN Vergelijking

De beste VPN-diensten op de markt hebben we vergeleken op het gebied van prijs, functies, bereik en voor hoeveel apparaten je het kunt registreren met één abonne­ment. Een VPN-service moet goedkoop, snel en veilig zijn om de beste te zijn. We vergelijken alleen betrouwbare, betaalbare, bekende en gebruiksvriendelijke diensten, zodat de keuze makkelijk voor je wordt.


Waar beschermt een VPN tegen?

Privacy en veiligheid:
Marketeers, bedrijven, overheden, internet trollen, identiteitsdieven, hackers en vele anderen willen informatie over jou. VPN beschermt en versleutelt je verkeer, inclusief wachtwoorden, bankgegevens, IP-adressen en andere gevoelige informatie.

Vermijd censuur:
Scholen, werkplekken en landen kunnen ervoor kiezen om de toegang tot bepaalde websites te blokkeren. Met een VPN-dienst kun je de censuur omzeilen.

Geo-blokkering vermijden:
Sommige sites geven je alleen toegang als je in een bepaald land bent. Met een VPN kun je via bijna elk gewenst land verbinding maken met websites.

Gevoelige bestanden downloaden:
Sommige informatie is illegaal om te downloaden, bijvoorbeeld als het auteursrechtelijk beschermd materiaal is. VPN verhult wat je thuis uploadt of downloadt, of het nu gaat om torrents, inhoud voor volwassenen of geheime documenten.

Heb ik een VPN nodig?

Ja, voor wie geeft om zijn privacy en veiligheid op het internet. Bijvoorbeeld, je schrijft elke dag een heel persoonlijk dagboek, waarin je al je diepste geheimen bewaart. Vanzelfsprekend wil je niet dat iemand het zonder toestemming leest. Je smartphone en laptop hebben nog meer informatie over jou en je persoonlijke leven dan je dagboek, wees er dus zeker van dat het niet beschikbaar is voor iedereen en hun oma!

Wanneer je vaak gebruikmaakt van open draadloze netwerken met je mobiele telefoon, moet je weten dat je verkeer relatief makkelijk te monitoren is, inclusief je wachtwoorden en andere gevoelige informatie. Ook al heb je niets te verbergen, het is een kwestie van privacy en veiligheid.

Wanneer je je online veiliger wilt voelen, is het gebruik van een VPN sterk aan te raden, het liefst in combinatie met een firewall, een goed antivirusprogramma en een gezonde dosis gezond verstand. Het is tevens de beste manier om toegang te krijgen tot regiospecifieke inhoud op het internet. Bijvoorbeeld, als je Amerikaanse Netflix wilt kijken vanuit Denemarken, of buitenlandse tv-zenders vanuit het buitenland, hoef je alleen maar via VPN verbinding te maken met de juiste server.


De beste VPN-service

NordVPN is de beste en goedkoopste service op het web!

NordVPN-logo-293-new

✓ Beste klantenservice
✓ De veiligste VPN
✓ Meer TV-entertainment
✓ Meer sport
✓ Bescherm je gegevens

Aanbod!Aanbod!

Betaalde of gratis VPN?

Er bestaan gratis VPN-diensten op het internet die eigenlijk 100% gratis zijn, maar deze zijn altijd op een of meer manieren beperkt. Dit kan beperkingen in dagelijkse gegevensoverdracht betekenen, tijdslimieten, zeer weinig landen om in te browsen, trage overdrachtssnelheden en een vals gevoel van veiligheid.

Wanneer een dienst gratis is, is de gebruiker vaak het product omdat informatie over je wat je doet op internet verkocht kan worden aan een marketingbedrijf. Daarnaast worden veel gratis VPN-diensten geblokkeerd door diensten als Netflix omdat zoveel mensen ze gebruiken. In de regel is de goedkoopste VPN-dienst altijd beter dan eentje die gratis is.

Hoe kies ik een VPN?

Het vinden van de juiste VPN is eenvoudig, vooral omdat alles wat we aanbevelen voldoet aan onze normen voor klanten­service, prijs, voorwaarden, prijzen, versleutelingsniveau, beschikbaarheid van servers, enzovoort. Je hoeft je alleen maar af te vragen of je het volgende nodig hebt:

  • Toegang tot/van bepaalde landen?
  • Toegang tot een specifieke service?
  • Meerdere apparaten beschermen?
  • Beveiliging van een speciaal apparaat?
  • Ingebouwde antivirus?

 
Er bestaan namelijk enkele verschillen tussen VPN’s. Alle door ons aanbevolen diensten ondersteunen pc’s, iOS en Android, maar sommige bieden ook bescherming voor spelconsoles, opslagapparaten of andere media-apparaten. In sommige gevallen, kun je ook een antivirus samen met de VPN bundelen voor een kleine korting op beide.


Kan ik echt veilig surfen?

Het is onmogelijk om er zeker van te zijn dat je online 100% beschermd bent, maar er zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om veel veiliger te surfen dan de gemiddelde websurfer. Een van de belangrijkste stappen is het gebruik van een virtueel privénetwerk om verbinding te maken met het internet.

Daarnaast verzamelen veel apps (min of meer) anonieme informatie over je. Kies een VPN-service van een bedrijf dat je informatie nooit opslaat of doorgeeft aan derden. De VPN’s die wij aanbevelen minimaliseren het risico op IP-lekken, DNS-lekken en andere potentiële problemen.

Kan jeg virkelig surfe trygt?

Det er ingen måte å sikre at du er 100% trygg på nettet på, men noen enkle steg kan gjøre deg betydelig bedre beskyttet en den gjennomsnittlige internettbrukeren. Et av de viktigste grepene er å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) for å koble til internett.

Mange apper samler også inn (mer eller mindre) anonym informasjon om deg. Du bør velge en VPN-tjeneste fra en leverandør som aldri lagrer eller deler informasjonen din med tredjeparter. VPN-ene vi anbefaler minimerer risikoen for IP-lekkasje, DNS-lekkasje og andre potensielle problemer.

Hoe vind je de beste VPN?

Uiteraard hier bij VPN-NEDERLANDS! Deze website is opgericht om je te helpen de VPN-dienst te vinden die het beste bij je past. Aangezien we alleen de beste apps op de markt aanbevelen, weet je zeker dat je met elke optie tevreden zult zijn – bekijk onze beoordelingen voor meer informatie over hun functies..

Hoe installeer je VPN?

Het installeren van een VPN is eenvoudig en werkt op dezelfde manier als de installatie van elke andere app, dus er is geen technische kennis voor nodig. Kies gewoon een aanbevolen VPN-service, meld je aan en registreer je account, download en installeer de app op je apparaat, kies een server en je kunt aan de slag!

De beste VPN-dienst

1.
NordVPN-logo-293-new

✓ Beste algemene VPN!
✓ Onze eerste keuze!
✓ Snelste VPN op de markt!

2.
Surfshark-VPN-logo_293

✓ Onze nummer 2 keuze!
✓ Geweldige prijs-kwaliteitverhouding!

3.
CyberGhost VPN

✓ Een betaalbare VPN!
✓ Geweldig voor mobiel