Gratis online Formule 1 kijken met een VPN

Welkom op de Formule 1-pagina van VPN-NEDERLANDS! Op deze pagina vind je alles over hoe je in Nederland gratis naar Formule 1-races kunt kijken.

Kijk gratis F1 online met een VPN-verbinding

Formule 1

De streams en uitzendingen van de F1 worden in Nederland uitgezonden via tv-netwerken en streamingdiensten waar je een abonnement op moet nemen en die kunnen vrij prijzig zijn, maar je kunt ook het hele seizoen online kijken met een VPN-app die maar een paar euro per maand kost.

Bekijk het hele seizoen alle Formule 1 uitzendingen gratis online in Nederland via buitenlandse publieke TV-netwerken en streamingdiensten.


Je hebt twee opties om live Formule 1 te kijken

VPN-verbinding

Dankzij een VPN-verbinding is het mogelijk om alle Formule 1-races van buitenlandse tv-zenders gratis live online te bekijken. VPN-NEDERLANDS.nl test en verkent publieke omroepnetwerken over de hele wereld en we verzamelen de beste beschikbare opties op deze pagina. Zonder VPN en buiten het land waar de uitzending vandaan komt, heb je geen toegang tot de streams vanwege IP-blokkades en geobeperkingen. Met VPN maak je verbinding met een server in het land, waardoor je fysieke IP-locatie verandert en je de uitzendingen kan bekijken alsof je daar bent.

De gratis tv-zenders zijn vergelijkbaar met betaalde tv-pakketten als het aankomt op de beeldkwaliteit.


TV-abonnement

De betaalde tv-netwerken bieden zenderpakketten voor F1-uitzendingen, maar deze zijn vaak duur – vooral als je bedenkt dat je vaak moet betalen voor inhoud waarvan je geen gebruik maakt als je enkel of vooral geรฏnteresseerd bent in F1 kijken. Via betaalde tv kun je genieten van een brede selectie programma’s en hoogstwaarschijnlijk commentaar in je moedertaal of op zijn minst in het Engels, maar voor heel wat mensen die gewoon van de F1 willen genieten, is dit het hogere prijskaartje niet echt waard.

Korte handleiding voor gratis online streaming van Formule 1 in Nederland

  1. Start je VPN-app op of abonneer je op een VPN die wij aanbevelen.
  2. Verbind de VPN-app met de voorgestelde locatie.
  3. Selecteer de stream en geniet.
NordVPN-logo-293-new

โœ“ Beste klantenservice
โœ“ De veiligste VPN
โœ“ Meer TV-entertainment
โœ“ Meer sport
โœ“ Bescherm je gegevens

Aanbod!Aanbod!

Wat is Formule 1 (F1)

Formule 1, of simpelweg F1, is een internationale autosport en organisatie. De sport wordt algemeen beschouwd als het hoogste niveau van de autosport. F1 wordt bestuurd door de FIA, de Internationale Automobielfederatie. Formule 1 ontleent zijn naam aan de gemeenschappelijke regels van de sport. Zoals in elke andere individuele motorsport is de winnaar van een race de autocoureur die een vooraf bepaald aantal ronden als eerste finisht.

F1 is oorspronkelijk afkomstig uit Europa en de regels werden in 1946 gestandaardiseerd door de FIA. Het eerste officiรซle Formule 1-seizoen vond plaats in 1950. Een F1-team heeft maximaal vier coureurs. Twee van hen zijn de belangrijkste deelnemers gedurende het seizoen en twee andere coureurs dienen voornamelijk als stand-in en testcoureur. Daarnaast heeft elk team een ondersteunende staf van technici en ingenieurs in dienst die een cruciale rol spelen in het succes van de coureur.

De standaardafstand van een race is 300 kilometer en er worden ongeveer 20 races per seizoen gehouden. Er zijn 10 teams met elk twee deelnemende auto’s, het hoogste aantal auto’s in een race 26 is volgens de FIA-regels. Races vinden traditioneel plaats op zondagen met een gemiddelde tussenpauze van twee weken. Een F1 race is een weekend lang evenement dat begint met twee trainingen op vrijdag, een derde training en kwalificaties op zaterdag en eindigt met een twee uur durende race op zondag. Soms bestaan races uit twee tijdritsessies en twee oefenrondes.

TV-kanalen voor gratis F1 streaming in Nederland

ServusTV

ServusTV โ‹† Oostenrijk

Het Oostenrijkse ServusTV heeft een samenwerking met een ander Oostenrijks TV-kanaal, ORF, voor het uitzenden van het volledige F1-seizoen. Beide zenders sturen de helft van het seizoen uit, dus vergeet niet te kijken welke race op welk kanaal te zien is. Op beide kanalen wordt ook de GP van Oostenrijk gelijktijdig uitgezonden. Je hoeft geen account aan te maken voor de streams, volg gewoon de link en verbind je VPN met een Oostenrijkse server. Nu kun je gratis Formule 1 kijken via VPN. De uitzendkwaliteit is uitstekend en je kunt de afgelopen GP ook als Video on Demand bekijken voor het geval je hem gemist hebt!

Naast Formule 1 heeft ServusTV ook uitzendrechten voor de MotoGP en de Champions League!

Link: https://www.servustv.com/sport/

Commentaartaal: Duits

VPN server: Oostenrijk

ORF

ORF โ‹† Oostenrijk

De Oostenrijkse ORF biedt een gratis zender voor sofasporters. Momenteel bestaat het uit in totaal zes Duitstalige kanalen.

Naast gratis Formule 1-uitzendingen via ServusTV, zenden de ORF-kanalen basketbal, voetbal, handbal en nog veel meer uit. Als je goed Duits begrijpt, kun je natuurlijk ook genieten van tv-series en films die op het netwerk te zien zijn.

Om gratis Formule 1 te kijken, hoef je je niet apart te registreren. Maak gewoon verbinding tussen de VPN-app en een Oostenrijkse server en ga naar het kanaal!

Link: https://tvthek.orf.at/live

Commentaartaa: Tysk

VPN server: Oostenrijk


SRF

SRF โ‹† Zwitserland

SRF is een Zwitserse zender die gratis te ontvangen is en geweldig is voor kosteloze sportuitzendingen en gratis Formule 1 kijken (en waarom ook niet voor andere programma’s, als je van Duits houdt?).

De zender zendt alle Formule 1-races, Diamond League-evenementen en af en toe Champions League-wedstrijden voor voetbalfans uit.

SRF is een van de beste gratis F1-kanalen. De livestreams zijn namelijk snel en van geweldige kwaliteit. Het is ook niet nodig om een account aan te maken, schakel gewoon de VPN aan in Zwitserland en ga naar de stream!

Link: https://www.srf.ch/play/tv/live

Commentaartaal: Duits

VPN server: Zwitserland

RTL

RTL โ‹† Luxemburg

RTL is het belangrijkste televisiekanaal van Luxemburg en is actief sinds 1991. De zender heeft de rechten voor het Formule 1-seizoen en zendt kwalificatiesessies en races het hele seizoen live uit.

De zender vraagt geen accountregistratie om de uitzendingen te bekijken, je kunt dus gratis van de F1 genieten door een VPN te verbinden met een server in Luxemburg en deel te nemen aan de livestream!

Link: https://www.rtl.lu/tele/live-2

Commentaartaal: Luxemburgs

VPN server: Luxemburg


Aanbevolen VPN-verbinding om gratis Formule 1 te kijken

NordVPN-logo-293-new

โœ“ Beste klantenservice
โœ“ De veiligste VPN
โœ“ Meer TV-entertainment
โœ“ Meer sport
โœ“ Bescherm je gegevens

Aanbod!Aanbod!